11:12 18.08.2020

МЗС України та Норвегії висловили готовність посилити взаємодію у рамках ООН для відновлення територіальної цілісності України

2 хв читати
МЗС України та Норвегії висловили готовність посилити взаємодію у рамках ООН для відновлення територіальної цілісності України

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова і посол Норвегії в Україні Ерік Сведал висловили готовність сторін посилити взаємодію у рамках ООН із метою відновлення територіальної цілісності України з урахуванням обрання Норвегії до складу Ради безпеки ООН на період 2021-2022 років.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, в понеділок, 17 серпня Джапарова прийняла копії вірчих грамот від новопризначеного посла Королівства Норвегії в Україні Еріка Сведала. Під час зустрічі сторони обговорили шляхи подальшого зміцнення українсько-норвезького міждержавного партнерства і ситуацію в тимчасово окупованому Росією Криму.

Так, посол Норвегії запевнив у невизнанні його країною незаконної спроби анексії Криму та подальшій підтримці європейських та євроатлантичних прагнень України, а також процесу реалізації системних реформ у державі.

За словами Джапарової, з метою протидії з боку міжнародного співтовариства крокам Росії особливу увагу має бути сфокусовано на ситуації в тимчасово окупованому Криму.

"Інструментом такої взаємодії розглядається формалізований міжнародний майданчик – "Кримська платформа, покликаний забезпечити координацію міжнародних заходів на кримському напрямі", - наголосила перший заступник міністра.

Крім цього, Джапарова відзначила важливість ефективної взаємодії з метою протидії російським гібридним загрозам.

"Спотворення Росією об’єктивної ситуації в тимчасово окупованому Криму, а також використання міжнародних майданчиків та інших демократичних інструментів з метою легітимізації спроби анексії Криму не повинні залишатися поза увагою міжнародного співтовариства", - додала вона.

Під час зустрічі Джапарова і посол Норвегії також констатували загальний інтерес до посилення двосторонньої торгівлі та інвестиційної співпраці. У цьому контексті сторони наголосили на важливості проведення чергового засідання українсько-норвезької міжурядової комісії з питань співробітництва в галузі торгівлі, підприємництва та економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА