12:09 07.08.2020

Заступник глави МЗС Боднар назвав заяву Володіної проти нього "театром абсурду"

2 хв читати
Заступник глави МЗС Боднар назвав заяву Володіної проти нього "театром абсурду"

Заступник глави Міністерства закордонних справ України Василь Боднар назвав заяву, яку написала на нього народний депутат України Дар'я Володіна ("Слуга народу") у зв'язку з оприлюдненим у квітні листом із роз'ясненням позиції України щодо невизнання геноциду вірмен у Туреччині у 1915 році, "театром абсурду".

"Театр абсурду, п'єса в трьох діях. Народний депутат України намагається притягнути до відповідальності заступника глави МЗС України (себто мою скромну особу) за зовнішньополітичну позицію України!" - написав він у соцмережі Facebook, коментуючи розпочате Державним бюро розслідувань провадження.

Боднар зазначив, що у своїй діяльності обстоює національні інтереси та позиції України і діє у рамках повноважень, визначених чинним законодавством.

"У підписаному мною листі відображена офіційна позиція України, а не моя особиста. Не мав на меті ображати національні почуття будь-кого. Оцінку професійності та ефективності моїх дій дає мій безпосередній керівник - міністр закордонних справ, а також, за потреби, керівництво держави та уряду", - заявив Боднар.

Він також наголосив, що готовий захищати свою честь, гідність та добре ім'я всіма правовими способами.

Із заявою до ДБР звернулася народний депутат України (фракція "Слуга народу") Дар’я Володіна. У четвер вона у своєму Telegram-каналі повідомила, що проти Боднара було розпочато кримінальну справу за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Йдеться про лист, підписаний Боднаром і відправлений державним органам влади в контексті 105-х роковин трагічних подій в Османській імперії. У листі зазначалося, що Україна офіційно не визнає знищення християнського, етнічно вірменського населення Османської імперії в період із весни 1915 року до осені 1916 року геноцидом вірменського народу, і наголошувалося, що Вірменія також не визнає геноцидом Голодомор 1932-1933 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА