12:41 15.07.2020

Кабмін України проведе консультації з бізнесом щодо оновлення Угоди про асоціацію з ЄС

2 хв читати
Кабмін України проведе консультації з бізнесом щодо оновлення Угоди про асоціацію з ЄС

Офіс віце-прем'єр-міністра України в координації з іншими міністерствами розпочне консультації з бізнесом щодо оновлення Угоди про асоціацію з ЄС, повідомила віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Оновлення - це процес комплексний, він не складається з якогось одного документа або одного процесу. Це багатошаровий, багаторівневий процес, який з часом запускатиметься у двосторонньому форматі. Але насамперед я вважаю, що вироблення сильної, потужної української позиції має базуватися не лише на урядовому аналізі, а також має бути підкріплене пропозиціями громадянського суспільства і передусім, насправді, бізнесу. Тому увага, важливий анонс: дуже скоро, вже до кінця цього місяця, стартують консультації з бізнесом, так звані діалоги з бізнесом", - сказала вона на прес-конференції в середу.

Стефанішина наголосила, що до кінця липня буде сформовано коло експертів, які разом із бізнесом зберуть ключові акценти, що мають стати основою переговорної позиції України.

"Йтиметься про структурний і секторальний діалог, а також спільні консультації, які забезпечуватиме Офіс віце-прем'єра в координації з іншими міністерствами", - додала вона.

Віце-прем'єр також зазначила, що потрібно робити акцент саме на статті 481 Угоди про асоціацію з ЄС, яка передбачає, що періодично сторони мають переглядати ефективність тих чи тих механізмів угоди.

"Але загалом я абсолютно підтримую тезу щодо того, що ми виходимо на рівень євроінтеграції 2.0. І тут, дійсно, я вважаю, що потрібно робити акцент саме на статті 481, яка передбачає, що періодично сторони мають переглядати ефективність тих чи інших механізмів угоди. Це критично зараз з точки зору того, що Україна за п'ять років зробила колосальну роботу. І навіть 42 або 41% виконання найбільшої угоди ЄС з третьою країною, я думаю, що це колосальний результат, не ідеальний, але колосальний прогрес, враховуючи те, що угода стосується приблизно 27 сфер правовідносин", - сказала Стефанішина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА