19:29 18.06.2020

Україна вимагає повноправного членства в ЄС

2 хв читати
Україна вимагає повноправного членства в ЄС

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Україна прагне до повноправного членства в Європейському Союзі.

"Східне партнерство не має обмежувати амбіції. Комусь достатньо політичного діалогу, комусь - стратегічного партнерства з ЄС, хто прагне до інтеграції в спільний ринок на основі "чотирьох свобод", а хтось, як Україна, вимагає повноправного членства в ЄС", - написав він у своєму Twitter у четвер.

18 червня у відеорежимі відбувається саміт Східного партнерства за участю керівництва ЄС, глав держав Східного партнерства та глав усіх держав-членів ЄС.

Як повідомляє прес-служба президента, глава держави під час саміту нагадав, що спочатку метою ініціативи була розбудова спільноти Євросоюзу з партнерами, які поділяють європейські цінності та принципи. Водночас перевагами такого об'єднання мають користуватися всі громадяни країн-учасниць.

Президент України висловив упевненість у можливості спільно подолати виклики, зокрема наслідки пандемії коронавірусу, за допомогою поглиблення інтеграції та збільшення координації між країнами, а не завдяки політичній самоізоляції та протекціонізму.

"Ця зустріч - прекрасна нагода обговорити подальшу співпрацю задля виходу з поточної кризи та подолання подібних викликів у майбутньому. Перед нами стоять дуже непрості завдання: захистити життя та здоров'я громадян, відновити міжлюдські та ділові контакти, вивести економіку з кризової траєкторії", - зазначив Зеленський.

Президент також подякував ЄС за підтримку, зокрема за нову програму макрофінансової допомоги у розмірі EUR1,2 млрд, яка є важливою та своєчасною.

Крім того, Зеленський додав, що Україна розраховує на співпрацю з ЄС у закупівлі вакцини проти COVID-19, щойно вона буде виготовлена.

Глава держави зазначив, що Україна зі свого боку також підтримувала європейських партнерів. Зокрема, українські медики прийшли на допомогу італійським колегам, а українські літаки доправляти медичні вантажі до багатьох країн Євросоюзу.

"Упевнений, гасло Stronger Together сьогодні актуальне як ніколи", - наголосив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА