17:02 29.05.2020

Україна готова до реалізації масштабнішої програми налагодження транскордонної співпраці в Угорщиною і відкриття нових КПВВ - Кулеба

2 хв читати
Україна готова до реалізації масштабнішої програми налагодження транскордонної співпраці в Угорщиною і відкриття нових КПВВ - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Угорщину підтвердив налаштованість уряду України на реалізацію масштабнішої програми налагодження транскордонної співпраці, відкриття нових пунктів пропуску, зокрема пункту спільного контролю.

"Україна відновлює роботу пунктів пропуску на кордоні. Ми тісно взаємодіятимемо з угорським урядом для того, щоб максимально спростити перетин кордону. І я підтверджую налаштованість уряду України на реалізацію масштабнішої програми налагодження транскордонної співпраці, відкриття нових пунктів пропуску, зокрема пункту спільного контролю", - сказав Кулеба під час прес-конференції у Будапешті у п'ятницю після зустрічі з міністром зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петером Сійярто.

Також керівник українського зовнішньополітичного відомства повідомив, що він і глава МЗС Угорщини підписали документ про кредит. "Це не просто збіг обставин, це свідчення того, що ми справді приділяємо важливу увагу економічній взаємодії, розвитку торгівлі між нашими країнами", - пояснив він.

Кулеба зазначив, що під час переговорів порушив питання про кілька українських компаній, зацікавлених інвестувати в Угорщину. "І так само, як Петер, який порушив питання кількох угорських компаній в Україні, я також порушив питання кількох українських компаній, які зацікавлені інвестувати в Угорщину, які зацікавлені торгувати з Угорщиною. І надалі приділятимемо важливу увагу розвитку економічної взаємодії", - наголосив Кулеба.

За словами міністра, нині товарообіг між країнами коливається у рамках $2,5-3 млрд. "Але я переконаний, що спільними зусиллями ми можемо показати якісно нову цифру. Цьому сприятимуть ті рішення, які ми, сподіваюся, прийматимемо", - додав він.

Крім того, глава МЗС України звернув увагу на те, що під час зустрічі було порушено питання збільшення угорських квот для українських автомобільних перевізників, і домовився із Сійярто, що профільні міністерства обох країн проведуть із цього питання предметні консультації для того, щоб знайти взаємоприйнятні рішення.

Також Кулеба наголосив, що прийняв для себе принципове рішення про те, що свій перший закордонний візит у статусі міністра закордонних справ здійснить саме в Угорщину, "країну, яка є надзвичайно важливою для усієї Європи, надзвичайно важливою для Центральної Європи та надзвичайно важливою для України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА