16:32 16.03.2020

НАБУ відкрило кримінальне провадження через політичні переслідування Порошенка - адвокат Новіков

2 хв читати
НАБУ відкрило кримінальне провадження через політичні переслідування Порошенка - адвокат Новіков

 Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом політичного переслідування п'ятого президента, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка, повідомив журналістам його адвокат Ілля Новіков.

За словами адвоката, НАБУ розслідуватиме, зокрема, так звані плівки Труби, які доводять замовний характер численних кримінальних проваджень, розпочатих відомством під керівництвом екс-директора ДБР Романа Труби.

"Заяву було подано ще влітку минулого року стосовно дій Труби та інших співробітників ДБР. Ми предметно ставимо питання про те, що НАБУ має в своїй компетенції оцінити їхні дії. Ми знаємо слова, які говорили в кабінеті Труби, ми знаємо, що за цими словами стоять реальні дії, слідчі фактично виконували ті інструкції, ті завдання щодо політичного переслідування Петра Порошенка, які їм ставили", - зазначив Новіков.

"Сьогодні ми розпочинаємо діалог з НАБУ, і я сподіваюся, що цей діалог буде продуктивним і результативним. І розраховуємо, що всі люди, які так чи інакше зловживали своїм впливом, понесуть законну відповідальність", - додав адвокат Порошенка.

Адвокат Ігор Головань зазначив, що державні органи неохоче реагують на розслідування інформації, яку викрили записи з кабінету екс-директора ДБР.

"Наші дії спрямовані на те, щоб не дати уникнути розслідування тих фактів, про які ми знаємо із так званих записів з кабінету Труби. Ми знаємо, що не було ентузіазму у державних органів розслідувати ці питання. Не було у них бажання допитувати можливих учасників цих розмов у кабінеті Труби, що свідчило про системну організацію з високих владних кабінетів, зокрема і з кабінетів в Офісі президента, політичних переслідувань Петра Порошенка та його політичної сили. Але ми наразі рухаємося вперед у напрямку того, щоб всі факти були розслідувані, а винні притягнуті до встановленої законом відповідальності", - зазначив Головань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА