11:40 04.03.2020

"Голос" не голосуватиме за призначення нового Кабміну - Вакарчук

2 хв читати
"Голос" не голосуватиме за призначення нового Кабміну - Вакарчук

 Парламентська фракція "Голос" не підтримуватиме призначення Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра, заявив народний депутат і лідер однойменної партії Святослав Вакарчук.

"По-перше, щоб ви розуміли, списку (потенційних міністрів у новому уряді - ІФ) до кінця не знає ніхто, зокрема депутати від монобільшості, які мають за цей уряд голосувати", - сказав Вакарчук у середу журналістам.

Він озвучив низку вимог, які висуває фракція "Голос" до процедури призначення нового складу Кабінету Міністрів.

"Пункт перший: необхідне поіменне голосування за уряд. Вони мають всі вийти, розповісти свою програму, щоб ті, хто за них голосуватимуть – фракція монобільшості і український народ, члени комітетів - почули, з ким вони матимуть справу", - сказав політик.

Другою вимогою фракції стало обов'язкове заслуховування керівників силових структур, оскільки у політсилі вважають, що через призначення нового уряду в парламенті можуть забути про звіт правоохоронних органів.

"Ми вимагаємо змінити порядок денний і спочатку ми обговоримо ситуацію в силових структурах у контексті того, що наразі збираються піднімати питання про відставку генпрокурора тощо. Ми застерігаємо владу, що будь-які неконституційні та незаконні зміни, зокрема й посадових осіб, ніколи не могли відбуватися під куполом Верховної Ради. У мене все ще є підстави вважати, що сьогодні хочуть розглядати відставку глави НАБУ. Безвідносно до того, хто стоїть на чолі цього відомства - Верховна Рада не може направляти у відставку людину", - заявив Вакарчук.

Він сказав, що питання зміни в уряді - це питання фракції влади, але "Голос" вимагає провести зміну Кабміну відповідно до процедури.

На уточнювальне запитання про те, голосує фракція за призначення нового складу уряду, парламентарій відповів негативно. "Ми не голосуватимемо", - відповів Вакарчук.

Як повідомлялося, парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні у вівторок ввечері проголосувала за те, щоб задовольнити заяву Гончарука про відставку з посади прем'єр-міністра України і призначити на посади глави українського уряду Дениса Шмигаля, який наразі обіймає посаду віце-прем'єра - міністра розвитку громад і територій.

У "Слузі народу" впевнені, що їм вистачить голосів для ухвалення рішення з цих питань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА