18:24 28.02.2020

Зеленський і медіагрупи домовилися до 16 березня запустити незакодовані супутникові версії головних українських телеканалів

2 хв читати
Зеленський і медіагрупи домовилися до 16 березня запустити незакодовані супутникові версії головних українських телеканалів

Президент України Володимир Зеленський і керівництво провідних українських медіагруп домовилися до 16 березня забезпечити запуск незакодованих супутникових версій головних українських телеканалів, повідомляється на сайті Офісу президента.

Як зазначають в офісі, через кодування сигналу не всі українці можуть вільно переглядати понад 20 головних телеканалів.

"Особливо це стосується регіону вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій", - наголосив Зеленський, зазначивши, що альтернативою українським телеканалам там стало російське телебачення.

У результаті глава держави та представники медіагруп домовилися до 16 березня 2020 року забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних телеканалів і знову зробити телебачення доступним для українських громадян.

Крім того, як зазначають в Офісі президента, учасники зустрічі домовилися залучити РНБО для координації зусиль із медіагрупами для боротьби з порушеннями авторського права.

Для комплексного вирішення проблеми з доступом до інформації Зеленський також запропонував провайдеру ефірного цифрового телебачення компанії "Зеонбуд" до 4 березня 2020 року вжити заходів для зміни модуляції сигналу.

"Це розширить покриття цифровим телебаченням на території держави та полегшить доступ населення до телемовлення", - зазначили в Офісі президента.

Крім цього, "Зеонбуд" зобов'язали до 1 травня 2020 року забезпечити встановлення цифрових передавачів у 47 населених пунктах України та модернізувати наявні антенно-фідерні системи для всіх прикордонних територій.

Крім того, операторів супутникового мовлення Xtra TV і Viasat зобов'язали розробити соціальні пакети супутникового телебачення з мінімальною абонплатою для соціально незахищених верств населення, щоб ці громадяни отримали можливість переглядати закодовані телеканали.

Як повідомлялося, медіагрупи "1+1 media" і "Медіа Група Україна" (МГУ) звернулися до президента України Володимира Зеленського з проханням не впроваджувати мораторій на кодування супутникового телесигналу, оскільки це є цілком правомірною дією з боку мовників.

Раніше, 21 лютого 2020 року, більшістю голосів депутатів Верховної Ради України було ухвалено рішення про підтримку запиту депутата від партії "Слуга народу" Миколи Задорожного до президента з проханням про впровадження мораторію на кодування супутникового телевізійного сигналу українських телеканалів, яке було здійснено 28 січня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА