13:36 15.02.2020

Зеленський: ми готові до діалогу з мирним населенням ОРДЛО, але не з тими, хто не визнаний з точки зору міжнародного права

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що українська влада готова до прямого діалогу з мирним населенням, яке проживає на території окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), але не з так званим керівництвом ОРДЛО.

"Нас переконують, що дієвим є прямий діалог з так званою "місцевою владою" в ОРДЛО. Ми готові до діалогу з мирним населенням цих територій, але не з тими, хто є не визнаним з точки зору міжнародного права, а тому не може представляти місцеве населення України", - сказав Зеленський під час виступу на 56-й Мюнхенській конференції.

Глава Української держави також додав, що особисто багато разів спілкувався з мирним населенням ОРДЛО і вважає, що їх слід залучити до консультацій на Мінському майданчику.

"До того ж я багато разів спілкувався зі звичайними людьми з тимчасово окупованих територій. І об'єктивно голос Донбасу - це не тільки їхня думка. Це ще як мінімум півтора мільйона донеччан і луганчан, які були змушені залишити рідний дім. Саме тому ми ініціювали створення суспільної діалогової платформи "мир Донбасу", куди їх треба залучити. Їх слід залучити до консультацій на Мінському майданчику, і вони мають брати активну участь в обговоренні свого майбутнього у складі єдиної України", - зазначив президент.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА