13:14 09.02.2020

Глава дипломатії ЄС обговорив у США конфлікт в Україні, близькосхідну ситуацію, СВПД

2 хв читати
Глава дипломатії ЄС обговорив у США конфлікт в Україні, близькосхідну ситуацію, СВПД

Під час візиту в США, що завершився напередодні, високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель висловив позицію Євросоюзу щодо останніх міжнародних подій, повідомляє в неділю в Брюсселі Європейська зовнішньополітична служба (ЄВС).

"Високий представник і держсекретар (США Майк Помпео - ІФ)... обговорили конфлікт на сході України, необхідність цілковитого виконання Мінських угод і незаконну анексію Росією Криму і Севастополя. Вони висловили свою цілковиту підтримку територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України", - наголошується в комюніке ЄВС.

Сторони обговорили необхідність знайти мирне вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту, і Боррель запропонував підтримку Європейського Союзу "всім зусиллям, спрямованим на відродження політичного процесу і переговорів відповідно до міжнародного права, яке забезпечує рівні права і є прийнятним для обох сторін", йдеться в повідомленні.

Глава дипломатії ЄС і держсекретар США також розглянули ширшу ситуацію на Близькому Сході, включно з Сирією і Лівією.

"Жозеп Боррель відзначив свою рішучість у сприянні деескалації та відновленню стабільності в регіоні", - йдеться в повідомленні ЄВС.

Високий представник ЄС із закордонних справ під час обміну думками "підтвердив цілковиту прихильність Європейського Союзу збереженню Спільного всеосяжного плану дій (щодо іранської ядерної програми - ІФ) і висловив сподівання, що Іран повернеться до дотримання своїх ядерних зобов'язань", наголошується в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили можливості продовження партнерства між ЄС і США на Західних Балканах, а також зусиль зі стабілізації на Африканському континенті.

У повідомленні ЄВС наголошується, що на зустрічах з представниками адміністрації та конгресу США Боррель "підтвердив тісний трансатлантичний зв'язок між європейцями і народом США, який необхідний для безпеки і процвітання трансатлантичного регіону і територій за його межами".

У документі наголошується, що під час своїх зустрічей Боррель наголошував і висловлював впевненість у важливості продовження тісного і регулярного діалогу між ЄС і США на відповідних рівнях.

У комюніке наводяться слова Борреля, що"міжнародний порядок денний, що грунтується на довірі між ЄС і США, є ключем до успішного вирішення глобальних проблем".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА