13:13 07.02.2020

Засідання українсько-угорської комісії відбудеться в березні та може відкрити шлях для зустрічі Зеленського з Орбаном - Сіярто

2 хв читати
Засідання українсько-угорської комісії відбудеться в березні та може відкрити шлях для зустрічі Зеленського з Орбаном - Сіярто

 У березні в Будапешті відбудеться перше за сім років засідання міжурядової українсько-угорської комісії зі співпраці.

"Сім років не засідала наша двостороння комісія, це абсолютно неприпустимо, і на мою думку, і на думку Петера. Тому сьогодні ми домовилися не відкладати це питання і вже протягом місяця провести засідання комісії в Будапешті", - сказав віце-прем'єр-міністр України з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба на прес-брифінгу в Києві в п'ятницю.

Він додав, що на заході йтиметься про дуже конкретні проекти, які можуть бути спільно реалізовані Україною та Угорщиною.

У свою чергу міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто зазначив: "У березні в Будапешті ми проведемо наступне засідання міжурядової комісії зі співпраці. І, як Дмитро сказав, це неприпустимо, що сім років комісія не засідала".

За його словами, на цих переговорах сторони розраховують домовитися про будівництво принаймні одного контрольно-пропускного пункту на кордоні.

"Якщо засідання міжурядової комісії відбудеться з успіхом, це відкриє шлях також для зустрічі ще навесні прем'єр-міністра Орбана і президента Зеленського", - сказав Сіярто.

"Уряд Угорщини зацікавлений у тому, щоб відновити добросусідські відносини з Україною", - зазначив він.

Сіярто повідомив, що під час візиту зустрівся з міністром освіти України Ганною Новосад та міністром закордонних справ України Вадимом Пристайком.

За словами Сіярто, сторони також хочуть домовитися на засіданні комісії про використання кредитної лінії на $50 млн, які Угорщина виділяє на інфраструктурні проекти в Україні.

"Хочемо домовитися про розвиток у галузі сільського господарства та охорони здоров'я і хочемо досягти результатів у переговорах про визнання дипломів двох країн", - сказав Сіярто.

Він також заявив про готовність продовжити програму з розвитку економіки на Закарпатті та надалі надавати допомогу навчальним, освітнім, культурним організаціям області.

Сіярто наголосив, що Будапешт, як і раніше, надаватиме гуманітарну допомогу Україні.

"Ми також дуже раді, що дуже скоро піде прямий рейс між Будапештом та Запоріжжям, і таким чином між Угорщиною та Україною буде вже п'ять міст, об'єднаних рейсами", - зазначив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА