14:03 05.12.2019

Україна сподівається на підтримку США в отриманні статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО - Гончарук

2 хв читати
Україна сподівається на підтримку США в отриманні статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО - Гончарук

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Україна розраховує на підтримку з боку США в отриманні статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО.

"Важливо підтримувати динаміку двостороннього діалогу між нашими країнами та надалі зміцнювати стратегічне партнерство у сферах, які становлять взаємний інтерес. Зокрема, Україна очікує на підтримку США у процесі отримання статусу учасника партнерства розширених можливостей НАТО. Україна досягла значного прогресу у впровадженні стандартів альянсу та продовжує активно працювати над необхідними змінами", - заявив він під час зустрічі з виконувачем обов’язків помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіпом Рікером і заступником помічника держсекретаря США Джорджем Кентом у Києві, передає "Урядовий портал".

Гончарук також подякував США за підтримку територіальної цілісності України.

Під час зустрічі сторони обговорили загрози безпеці, які несе будівництво російського трубопроводу "Північний потік-2" і українсько-американську співпрацю у сфері енергетики. Зокрема, Гончарук висловив зацікавленість українського уряду в закупівлі американського зрідженого газу та співпраці у сфері ядерної енергетики.

Було обговорено також питання торговельних відносин.

"Ми вдячні американській стороні за відновлення дії торговельних преференцій для українських товарів, які було вилучено з-під дії Генералізованої системи преференцій у 2018 році. Ми сподіваємося, що майбутні досягнення України у сфері захисту прав інтелектуальної власності приведуть до розширення переліку українських товарів, на які поширюються торговельні преференції США", - наголосив Гончарук.

Як повідомлялося, Рікер здійснив офіційний візит до Києва 4 грудня на знак підтримки України напередодні зустрічі "нормандського формату" та провів переговори з представниками уряду, Національного банку та громадянського суспільства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА