13:28 04.12.2019

Зеленський має намір обговорювати в Парижі обмін "всіх на всіх", місцеві вибори в ОРДЛО тільки за законами України, формат і терміни повернення контролю над кордоном з РФ

2 хв читати
Зеленський має намір обговорювати в Парижі обмін "всіх на всіх", місцеві вибори в ОРДЛО тільки за законами України, формат і терміни повернення контролю над кордоном з РФ

Президент України Володимир Зеленський очікує, що за підсумками зустрічі в "нормандському форматі" 9 грудня в Парижі не лише буде підписано комюніке лідерів держав, а й будуть порушені й можуть бути конкретно вирішені деякі важливі питання для врегулювання ситуації на Донбасі.

"Комюніке це обговорювали ще у вересні представники всіх сторін. Минув час, багато змінилося, тому справді, напевно, будуть ті питання, які є в комюніке, але я очікую більш розгорнутих відповідей, і не просто слів, а дій, із термінами", - сказав він у середу на брифінгу після зустрічі з прем'єром Швеції Стефеном Левеном, відповідаючи на запитання про свої очікування щодо результатів зустрічі в Парижі.

Зеленський наголосив, що хотів би досягти домовленості про великий обміні "всіх на всіх".

Президент України вважає, що "якщо всі сторони захочуть припинення війни так, як цього хочемо ми", то вдасться досягти серйозних результатів про "виведення всіх військ, незаконних озброєнь". "Це також дуже важливе питання, і я хотів би розуміти хоча б рамки цих термінів", - додав він.

Зеленський також упевнений, що на зустрічі порушуватиметься питання можливості місцевих виборів в ОРДЛО. "Для нас найголовніше, щоб це відбувалося за законодавством України, щоб там були представлені всі наші партії, не тільки наші, а й іноземні спостерігачі, й був відкритий безпечний доступ журналістам", - наголосив він.

Крім того, Зеленський має намір порушити питання про формат і терміни передання українського кордону на Донбасі під український контроль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА