14:14 17.11.2019

Росія повертає Україні буксир і катери, затримані в 2018 році в районі Керченської протоки

2 хв читати
Росія повертає Україні буксир і катери, затримані в 2018 році в районі Керченської протоки

Кораблі, затримані російськими прикордонниками рік тому під час інциденту в Керченській протоці, передають Україні, повідомив в неділю "Інтерфаксу" керівник групи адвокатів українських моряків Микола Полозов.

"За моєю інформацією, кораблі просто зараз виводять з Керчі для передання Україні", - сказав він.

Полозов пояснив, що передача кораблів українській стороні може свідчити як про виключення їх з числа речових доказів, так і про передання на відповідальне зберігання.

"Наразі ми про це нічого не знаємо, можливо, їх виключили з числа речдоків, але і цілком може бути, що їх передають Україні на відповідальне зберігання. Думаю, що коли ми перейдемо до вивчення речових доказів у справі, то дізнаємося причини передання кораблів", - сказав він.

На своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" Полозов нагадав про те, що Міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня цього року виніс наказ про застосування забезпечувальних заходів.

Адвокат нагадав, що на початку вересня військовополоненим українським морякам було змінено запобіжний захід і вони змогли повернутися в Україну. "Таким чином підпункт 1 (b) наказу трибуналу російська влада виконала", - написав він.

Полозов зазначив, що те саме стосується підпункту 1 (a), про повернення кораблів. "Просто зараз кораблі "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни-Капу" виводять з Керчі. Після їх передання Україні, Російська Федерація зможе надати звіт трибуналу ООН про виконання двох пунктів травневого наказу", - наголосив він.

При цьому адвокат вважає, що після повернення в Україну захоплених моряків і їх кораблів, "природним і розумним завершенням всієї цієї історії в Росії має бути припинення кримінальної справи проти моряків".

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", які йшли з Одеси до Маріуполя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА