16:31 07.11.2019

Хомчак та Аваков пояснили західним дипломатам на місці ситуацію на ділянках розведення: в Золотому-4 сім днів тиші було витримано

2 хв читати
Хомчак та Аваков пояснили західним дипломатам на місці ситуацію на ділянках розведення: в Золотому-4 сім днів тиші було витримано

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповіли тимчасовому повіреному у справах США в Україні Вільяму Тейлору і послу Франції в Україні Етьєну де Понсену про ситуацію на ділянках розведення на лінії розмежування в зоні ООС.

"Тут (у Золотому-4 - ІФ) ми отримали свій досвід. У Петрівському зовсім інша місцевість, там поле, і там отримаємо свій досвід. Сім днів тиші в межах ділянки (розведення сил у районі Золотого-4 - ІФ) було витримано, без порушень. Лише це стало підставою для того, щоб можна було виконати вимоги цієї рамкової угоди та розводити війська. Відтоді тут не було жодних порушень", - сказали вони під час спілкування з послами в четвер у Золотому, куди ті прибули у супроводі помічника президента України Андрія Єрмака, міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксани Коляди.

Хомчак зазначив, що "трохи далі іноді бувають порушення в районі Хутора Вільного, але на ділянці розведення ні". За його словами, нині вже відбувається і розмінування території.

При цьому міністр Аваков також зазначив, що є такі ділянки на лінії розмежування, де таке розведення неможливе, як Мар’їнка, Широкине.

"Ми в Донецьку готові розводити. Вони виходять із Донецька, і ми тоді..." - сказав на це Хомчак, його підтримав Аваков, і всі учасники бесіди почали усміхатися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА