13:59 07.11.2019

Зеленський підписав поправки до держбюджету-2019 із фінансуванням метро на Виноградар у Києві та виділенням 1 млрд грн на зарплати шахтарям

2 хв читати
Зеленський підписав поправки до держбюджету-2019 із фінансуванням метро на Виноградар у Києві та виділенням 1 млрд грн на зарплати шахтарям

Президент України Володимир Зеленський підписав підтриманий Верховною Радою законопроект №2283 зі змінами до державного бюджету на 2019 рік, який передбачає направлення додаткового 1 млрд грн на фінансування державних шахт і виплату їхнім працівникам зарплати.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, глава держави у четвер повернув зі своїм підписом підтриманий парламентом 18 жовтня в першому читанні та 1 листопада у другому читанні відповідний законопроект №2283.

Як повідомлялося, зміни до бюджету передбачають фінансування продовження лінії метро до столичного житлового масиву "Виноградар" за рахунок державного бюджету.

"Законопроект складається з кількох блоків: зміни, пов'язані з Кабінетом Міністрів, зміни, які виділяють додаткові кошти шахтарям і нашим військовим на передовій і поповнюють резервний фонд. Якщо у міста Києва все-таки є багато коштів на рахунках, і ви сьогодні дозволили їм не повертати до держбюджету ще додаткові кошти, то про шахтарів, військових і резервний фонд більше нікому потурбуватися, окрім нас", - прокоментувала міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Законопроект пропонує унормувати зарахування конфіскованих коштів до спецфонду, які на 1 жовтня надійшли обсягом 1,561 млрд грн, але не передбачені плановими показниками доходів держбюджету зі спрямування 524 млн грн на облаштування військових комісаріатів... і 1,361 млрд грн - Укравтодору", - пояснила з парламентської трибуни член комітету з питань бюджету Леся Забуранна (фракція "Слуга народу").

Окрім цього, законопроект передбачає перерозподіл коштів за деякими бюджетними програмами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА