07:08 05.11.2019

У МЗС України висловили протест на візит російського депутата Журавльова в Золоте

3 хв читати
У МЗС України висловили протест на візит російського депутата Журавльова в Золоте

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконною поїздкою депутата Держдуми РФ, лідера партії "Батьківщина" Олексія Журавльова на тимчасово окуповану територію Луганської області в Золотому.

"У зв'язку з появою в засобах масової інформації повідомлень про перебування депутата Державної думи Федеральних зборів Російської Федерації О.О.Журавльова на початку листопада 2019 на тимчасово окупованій території України в Луганській області Міністерство закордонних справ України заявляє наступне. Висловлюємо рішучий протест у зв'язку з незаконною поїздкою представника законодавчого органу РФ на тимчасово окуповану територію України в Луганській області, яка відбулася з порушенням встановленого порядку перетину державного кордону України", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в понеділок увечері.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що вважають цю поїздку, як і всі попередні неузгоджені з українською стороною "візити" російських чиновників на тимчасово окуповані території України в Донецькій і Луганській областях, а також в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь, "грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України".

"Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 21 червня 2018 року "Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", введеного в дію Указом Президента України №176 / 2018 від 21 червня 2018 року, щодо О.О.Журавльова вже застосовано обмежувальний захід у вигляді безстрокової заборони в'їзду на територію України", - йдеться в повідомленні.

МЗС спільно з правоохоронними органами України перевіряють інформацію, чи не знаходилася зазначена особа на ділянці розведення сил і засобів в районі н.п. Золоте Луганської обл.

У міністерстві також зазначили, що українська сторона вже звернулася до російської сторони про підтвердження факту здійснення згаданої поїздки і надання роз'яснень щодо мети перебування депутата Держдуми РФ на тимчасово непідконтрольній уряду України території.

"МЗС України закликає російську сторону припинити порушувати українське законодавство і нагадує, що поїздки офіційних осіб РФ на територію України можуть здійснюватися за згодою української сторони і через відкриті пункти пропуску на українсько-російському державному кордоні", - резюмували в МЗС.

Раніше візит депутата Журавльова в Золоте назвав порушенням всіх норм міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Візит депутата парламенту Росії - це порушення всіх норм. Це наша територія, на яку він приїхав без дозволу", - сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС Естонії Урмасом Рейнсалу в понеділок у Києві.

Як повідомлялося, 2 листопада Журавльов відвідав Золоте.

Народний депутат України, співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко заявила, що готує запит в СБУ щодо візиту Журавльова. "Що це таке відбувається, що російські політики, які голосували за анексію Криму, розгулюють на вчорашніх позиціях нашої армії? Де СММ ОБСЄ? Де реакція МЗС на цю відверту провокацію? Ми для того розводили війська, щоб там тепер не ховаючись лазили росіяни?", - зазначила народний депутат.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА