07:23 08.10.2019

Глави зовнішньополітичних відомств США та Великої Британії обговорили широке коло питань

1 хв читати
Глави зовнішньополітичних відомств США та Великої Британії обговорили широке коло питань

Держсекретар США Майк Помпео в ході телефонної бесіди обговорив з главою МЗС Великої Британії Домініком Раабом питання перспектив торговельних відносин, Іран, плани Туреччини в Сирії і інцидент з дружиною американського дипломата, повідомив держдепартамент Сполучених Штатів.

"Держсекретар Помпео і міністр закордонних справ Рааб обговорили наміри США і Британії провести переговори з амбітної угоди про вільну торгівлю після виходу Великої Британії з Євросоюзу", - йдеться в повідомленні, що надійшло в "Інтерфакс".

У ньому наголошується, що глави зовнішньополітичних відомств двох країн також торкнулися питання, щодо "різних викликів міжнародної безпеки, включно з дестабілізуючою роллю Ірану на Близькому Сході і плани Туреччини з потенційного вторгнення до Сирії".

Крім того, Помпео і Рааб обговорили "трагічну загибель британського підданого в ДТП за участі американського дипломата".

Раніше ЗМІ повідомляли, що дружина дипломата США в Великій Британії підозрюється в тому, що несе відповідальність за загибель у дорожньо-транспортній пригоді 19-річної молодої людини. Вона обіцяла поліції не залишати країну, однак, всупереч обіцянкам, вилетіла з Лондона за рекомендацією співробітників посольства. Затримувати її поліція не мала права, оскільки вона володіла дипломатичним імунітетом.

Пізніше Рааб, як повідомляли ЗМІ, висловив з цього приводу розчарування послу США в Лондоні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА