16:37 19.09.2019

ВР ухвалила закон про "перезавантаження влади", що вводить контрактну держслужбу

2 хв читати
ВР ухвалила закон про "перезавантаження влади", що вводить контрактну держслужбу

Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект (№1066) про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади, який дасть змогу наймати 7% державних службовців за контрактом.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний закон проголосували 228 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер.

Закон передбачає можливість влаштування на державну службу за контрактом.

"Але кількість таких людей буде обмежена 7% від усієї держслужби. Тобто ми близько 14 тисяч зможемо приймати на контракт. Але це пов'язано, наприклад, з якимись проектними речами", - сказав перший заступник голови фракції "Слуга народу", член комітету з питань організації державної влади та місцевого самоврядування Олександр Корнієнко журналістам у кулуарах парламенту.

"У нас застосовуватиметься проектний підхід у держслужбі. І для цього потрібні будуть контрактні люди, які на рік-два зможуть (прийти - ІФ). Приміром, що стосується диджиталізації, наприклад, щодо митниці, я знаю, є великі плани на контрактування", - пояснив він.

Корнієнко, який представляв законопроект під час розгляду його в сесійній залі, зазначив, що також буде розширено підстави для звільнення чиновників категорії "А".

"При цьому гарантували їм "золотий парашут" - вони півроку отримуватимуть свою зарплату. І протягом півроку зможуть розраховувати на посаду такого самого рівня", - додав він.

"Багато різних дрібних новел. Підчистили Комісію з вищого корпусу (державної служби - ІФ) за категорією "А". Фактично прибрали звідти непрацюючу конструкцію, типу глави НАЗК (Національного агентства з питань запобігання корупції - ІФ). Він там був навіщось", - розповів представник комітету.

Із набуттям чинності цим законом, окрім категорій, у держслужбі з'являться підкатегорії, які визначить Кабінет Міністрів.

У законі залишилася норма про те, що на держслужбовців поширюється Кодекс законів про працю, на етапі першого читання це хотіли вилучити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА