12:28 16.09.2019

Богдан не виключає, що балотуватиметься на посаду мера Києва

2 хв читати
Богдан не виключає, що балотуватиметься на посаду мера Києва

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан вважає, що вже майже виконав свою функцію на обійманій посаді та не виключив можливості свого балотування на посаду міського голови Києва.

В оприлюдненому у понеділок вранці інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі, кажучи про те, чи має команда президента України Володимира Зеленського кандидата на посаду мера Києва, Богдан сказав: "Готового (кандидата - ІФ) немає. Є багато неготових (сміється). Кандидатур багато. Може, я навіть піду".

Відповідаючи на уточнювальне запитання щодо його можливості балотуватися на виборах столичного міського голови, Богдан сказав: "Я ніколи над цим серйозно не задумувався, але от останні події показали, що аудиторія бачить опонентом (нинішнього мера Києва Віталія - ІФ) Кличка Богдана. Я вважаю, що для мене це спуститися на кілька сходинок вниз. З іншого боку, я свою функцію вже майже виконав - як перший ступінь ракети, яка виводить її на орбіту, - я вже її майже вивів. І мені треба зайнятися чимось серйозним".

На прохання навести приклад того, що він вважає серйозним заняттям для себе, Богдан сказав: "Наприклад, вибори мера (сміється). Ні, я жартую, звичайно. Але чому б і ні? (Сміється)".

Водночас глава ОП Зеленського зазначив, що в команді президента ще не визначилися з тим, чи проводити дострокові місцеві вибори на території всієї Україні, чи лише в деяких містах.

"Це дуже довге питання, на яке немає відповіді. Треба розуміти, що таке місцеві вибори, що існують законодавчі обмеження, і, щоб не було хаосу, а він обов'язково буде... У нас позачергові вибори проводяться завжди на термін до чергових - щоб всі ради на території всієї України одночасно перезавантажувались. Якщо зараз робити дострокові, то вони будуть зовсім недалеко від чергових. А чергові у нас швидко (восени 2020 року - ред.)", - сказав Богдан.

У цьому контексті він зазначив, що в команді президента зважують доцільність такого кроку, і поки що напрацювали з цього питання три можливі шляхи дій.

"Експертні групи працюють, ми розробляємо різні проекти законів. Поки що є три шляхи. Яким іти, ми ще не вирішили. Тому я вам ще раз відповідаю: ми, якщо щось робимо, то плануємо далеко наперед. І сюди й Кличко, й усі інші міста, і всі інші наболілі місцеві проблеми. Ми розуміємо, що суспільство просто вимагає перезавантаження влади. Але яким шляхом іти, щоб не дати в штангу по дорозі, ми поки що не вирішили", - сказав Богдан.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА