10:52 13.09.2019

Зеленський очікує зустрічі з Трампом у Вашингтоні у вересні

1 хв читати
Зеленський очікує зустрічі з Трампом у Вашингтоні у вересні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що очікує зустрічі з президентом США Дональдом Трампом або до проведення Генасамблеї ООН, або після неї, але у вересні.

"По-перше, впевнений, що у нас вийде (зустрітися з Трампом - ІФ), тому мене запросили. Наразі погоджують наші дипломатичні радники дату", - сказав він, відповідаючи на запитання модератора на першій сесії 16-ої Щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у п'ятницю в Києві.

Зеленський зазначив, що зустріч його з Трампом буде "до Нью-Йорка (в дні проведення Генасамблеї ООН - ІФ) у Вашингтоні, або буде після Нью-Йорка у Вашингтоні".

"Ця зустріч, упевнений, буде найближчим часом, теж у вересні", - наголосив президент України.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко підтвердив, що президент Зеленський відвідає США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

При цьому 12 вересня тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор повідомив, що президенти України та США можуть зустрітися в Нью-Йорку в період з 23 до 26 вересня, і наразі відбувається узгодження графіків обох лідерів.

Стосовно візиту Зеленського до Вашингтона американський дипломат зазначив, що поки що дату зустрічі з Трампом не визначено. "Але щодо Нью-Йорка ми дуже близькі (в організації зустрічі - ІФ)", - пояснив Тейлор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА