13:59 06.08.2019

Після перерахунку голосів на 33 дільницях 210-го виборчого округу переможець не змінився

3 хв читати

У Чернігівському відділенні Комітету виборців України (КВУ) повідомляють, що за підсумками перерахунку голосів виборців на 33 із 216 виборчих дільницях округу №210 із центром у Прилуках переможець голосування на позачергових парламентських виборах за мажоритарним округом не змінився - ним залишився самовисуванець Сергій Коровченко.

"За результатами повторного підрахунку голосів виборців на 33 виборчих дільницях окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №210 визнала переможцем самовисуванця Сергія Коровченка", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці Чернігівського відділення КВУ в соцмережі Facebook.

Згідно з інформацією на сайті Центральної виборчої комісії, за результатами підрахунку голосів виборців в одномандатному виборчому окрузі №210 переміг самовисуванець Сергій Коровченко, за якого віддали свої голоси 21,24% виборців (16 тис. 541 голосів). При цьому його найближчий конкурент - самовисуванець Борис Приходько, здобув підтримку 21,11% виборців (16 тис. 440 голосів).

Однак ОВК №210 тривалий час не могла завершити процедуру підрахунку голосів і передати відповідні протоколи до ЦВК, оскільки кандидат у нардепи Приходько заявив про фальсифікації та звернувся до суду з вимогою перерахунку голосів виборців на більше ніж 30 дільницях.

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив вимогу Приходька й ухвалив рішення про перерахунок голосів виборців на більше ніж 30 дільницях округу №210.

ОВК №210 подала апеляційну скаргу на це рішення, проте 2 серпня голова окружкому, адвокат Оксана Соколовська заявила, що Шостий апеляційний адмінсуд має намір залишити в силі рішення адмінсуду першої інстанції.

Тоді вона також висловила переконання, що таке "завідомо неправосудне рішення" суддів Шостого апеляційного адмінсуду "може перешкоджати ЦВК оголошенню результатів за округом №210" в установлений законодавством 15-денний строк від дня голосування, тобто до 5 серпня 2019 року включно.

Пізно ввечері 5 серпня ЦВК констатувала неможливість встановлення комісією результатів позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року в ОВО №210 у відведений для цього виборчим законодавством термін - не пізніше ніж на п'ятнадцятий день від дня голосування, тобто до 5 серпня 2019 року включно.

У прес-службі ЦВК повідомляли, що з метою забезпечення виконання вимог закону щодо встановлення результатів позачергових виборів народних депутатів в ОВО №210 комісія зобов'язала зазначену ОВК не пізніше ніж 16:00 6 серпня завершити повторний підрахунок голосів виборців на 33 виборчих дільницях, про що скласти відповідні протоколи та внести за його результатами зміни до встановлених підсумків голосування в окрузі.

6 серпня близько 13:00 прес-служба Центрвиборчкому повідомила, що комісія прийняла протокол ОВК №210 про підсумки голосування на позачергових парламентських виборах в одномандатному виборчому окрузі з позначкою "уточнений", який зазначена комісія склала після повторного підрахунку голосів на 33 дільницях на виконання рішення суду.

Протокол ОВК №210 став останнім із 199 привезених окружними комісіями до ЦВК оригіналів протоколів за підсумками голосування на позачергових виборах нардепів 21 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА