14:50 29.07.2019

Постпред президента допускає посилення санкцій проти компаній, причетних до будівництва Керченського мосту в окупованому Криму

2 хв читати
Постпред президента допускає посилення санкцій проти компаній, причетних до будівництва Керченського мосту в окупованому Криму

Постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич допускає посилення покарання для компаній, причетних до будівництва Керченського мосту в окупованому Росією Криму.

В інтерв'ю сайту "Сегодня", опублікованому в понеділок, Кориневич зазначив, що Україна не мала можливості запобігти будівництву моста.

"З фактичної точки зору, на жаль, ми справді говоримо про те, що РФ тимчасово контролює окупований український Крим. Тому Україна справді не мала можливості не допустити будівництва так званого кримського моста. З іншого боку, ми знаємо про те, що у правоохоронних органах, у прокуратурі АРК відкрито кримінальне провадження щодо незаконності будівництва цього моста, зокрема про заподіяння шкоди екології акваторії Чорного та Азовського морів. І ми також знаємо про залучення певних іноземних компаній до будівництва цього моста", - сказав постпред президента України.

Водночас Кориневич вважає за необхідне обговорити питання кримських санкцій "дуже серйозно на рівні України". "Можливо, внести зміни до законодавства: наприклад, про притягнення до відповідальності за невиконання санкцій, щоб західні партнери розуміли, що Україна реагуватиме на такі речі", - пояснив він.

"Думаю, наразі є майданчик для того, щоб загалом ситуацію з санкціями щодо Криму змінити й поліпшити. Україна робила те, що могла робити в тій ситуації. Але чи могли ми справді не допустити будівництва цього моста? Напевно, ні", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА