13:21 18.07.2019

СБУ викрила спроби спецслужб РФ вплинути на виборчі процеси в Україні

2 хв читати
СБУ викрила спроби спецслужб РФ вплинути на виборчі процеси в Україні

Співробітники Служби безпеки України викрили чергові спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні та вплинути на перебіг і підготовку до позачергових парламентських виборів, повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

"З початку цього року за завданням представника ворожих спецслужб мешканка Дніпра створила та здійснювала адміністрування спільнот у заборонених російських соцмережах. Правоохоронці задокументували, що за матеріальну вигоду жінка публікувала та розміщувала на ресурсах статті, які виправдовували збройну агресію РФ проти України та політику Кремля на міжнародній арені, незаконну анексію Кримського півострова, популяризували терористичні організації "Д/ЛНР", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

За даними спецслужби, після оголошення позачергових парламентських виборів адміністратор отримала з Ростова-на-Дону завдання створити в українському сегменті мережі інтернет сайти з фейковою інформацією про політичні партії та кандидатів у народні депутати.

"Ці деструктивні матеріали були спрямовані на дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні та зростання соціального напруження, інспірування ворожнечі між прихильниками різних політсил та маніпулятивного впливу на електоральні вподобання виборців. Крім того, серед матеріалів, що розповсюджувались у цих групах, містилися публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади", - зазначають у відомстві.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України. Під час слідчих дій вилучено комп'ютерну техніку та засоби зв'язку, які містять докази її протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА