20:09 13.07.2019

Питання Криму, захисту прав громадян України на півострові і внутрішньо переміщених осіб не повинні сходити з порядку денного

2 хв читати
Питання Криму, захисту прав громадян України на півострові і внутрішньо переміщених осіб не повинні сходити з порядку денного

Питання Криму, питання захисту прав громадян України на тимчасово окупованій території і внутрішньо переміщених осіб не повинні сходити з порядку денного, підкреслює постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

"По-перше, Крим - це Україна, це аксіома. Це невід'ємна частина території України, а кримчани - це громадяни України. І ми будемо робити все, щоб кримське питання не сходило з порядку денного, щоб максимально забезпечити захист прав громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території, і внутрішньо переміщених осіб з Криму. Для нас пріоритетом є люди, захист їх прав, і ми це будемо робити", - сказав він на нараді за участю президента України Володимира Зеленського в суботу в Херсоні, де президент представив його на новій посаді.

Кориневич зазначив, що представництво президента буде реагувати на ті порушення, які відбуваються на тимчасово окупованій території Криму, і робити все, щоб полегшити життя кримчан на території материкової України.

"Представництво президента буде працювати в рамках такої тріади: питання Криму сьогодні для України - це питання зовнішньої політики, питання внутрішньої політики і питання міжнародно-правової боротьби. І в цьому ключі ми будемо працювати", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Кориневич був призначений постійним представником президента Зеленського в Криму 25 червня. Кориневич - заступник директора з науково-педагогічної роботи Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, кандидат юридичних наук, доцент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА