17:52 08.07.2019

Зеленський допускає зняття "економічної блокади" Донбасу, але лише за умови повернення незаконно націоналізованих українських підприємств

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський не виключає зняття "економічної блокади" Донбасу тільки за умови повернення незаконно націоналізованих українських підприємств.

"Щодо питань з економічною блокадою, я не хочу, щоб мене тут неправильно зрозуміли. Ви знаєте, що все це можливо, ми в Мінську про це говоримо. Я пам'ятаю, як пана Кучму інтерпретували ЗМІ - інтерпретували неправильно. Все можливо, все найближчим часом можна відкрити, але, будь ласка, тоді поверніть наші незаконно націоналізовані підприємства, розташовані зараз на тимчасово окупованих територіях", - сказав Зеленський на спільній прес-конференції з лідерами Європейського Союзу за підсумками саміту Україна-ЄС у понеділок у Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

19 червня представник України в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Леонід Кучма заявив про неможливість перегляду рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) про торговельні обмеження стосовно непідконтрольних окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) до повернення розташованих на них активів в українське правове поле.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА