19:11 07.07.2019

Медведчук заявляє про можливості для України та РФ продовжити газові переговори

2 хв читати
Медведчук заявляє про можливості для України та РФ продовжити газові переговори

Глава політради Української партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук вважає, що переговорний потенціал щодо газу між Києвом і Москвою поки не вичерпаний.

"Така реальна можливість є, тому що, коли ми зустрічалися в перший раз із паном Міллером (глава "Газпрому" Олексій Міллер - ІФ), на цій зустрічі був пан Медведєв (прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв - ІФ). Сказали про те, що вони готові зробити знижку для України 25%, дуже важливо, що за кілька днів президент Володимир Володимирович Путін підтвердив цю позицію", - сказав Медведчук у програмі "Дійові особи з Наілею Аскер-заде" на телеканалі каналі "Росія-1" (ВГТРК).

За його даними, Київ продовжує вилучати російський газ, однак оформляє це як реверсні поставки з Європи.

"Тому що російський газ, який йде в Європу, він вилучається на території України, а документи оформляють як реверс, але реверсу ніякого немає, як покупки цього газу у європейських газових операторів. Тобто вони закладають ще ось це плече транзиту, це десь там від 42 до 100 доларів, заробляють", - пояснив Медведчук.

"А ми пропонуємо ці прямі поставки, тому що договір прямих поставок - він і сьогодні є, але він, як і договір про транзит, закінчиться 1 січня 2020 року", - сказав Медведчук.

Окрім того, відповідаючи на запитання ведучої, український політик підтвердив, що російський президент Володимир Путін є хресним його дочки.

"І мені дуже приємно, ми пишаємося, і я, і вона (дружина Медведчука - ІФ), і наша сім'я, тим, що Володимир Володимирович не відмовив у цьому і погодився стати хрещеним батьком моєї дочки в 2004 році", - сказав глава політради партії "Опозиційна платформа - За життя".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА