14:04 03.06.2019

Кучма знову представлятиме Україну в ТКГ щодо Донбасу, на засіданні 5 червня представить нові пропозиції щодо врегулювання конфлікту - Зеленський

3 хв читати
Кучма знову представлятиме Україну в ТКГ щодо Донбасу, на засіданні 5 червня представить нові пропозиції щодо врегулювання конфлікту - Зеленський

Другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма знову очолюватиме українську сторону в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі, перше засідання якої відбудеться 5 червня, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Уже 5 червня буде перша зустріч Тристоронньої групи на чолі ... з Леонідом Даниловичем Кучмою", - сказав Зеленський на брифінгу в Києві в понеділок.

Глава держави додав, що напрацьовано конкретні, з визначенням часових рамок пропозиції, які буде озвучено на засіданні ТКГ 5 червня.

"Наша група справді має вже конкретні пропозиції ... Я хочу, щоб усі ці пропозиції були визначені зрозумілими термінами виконання того чи іншого пункту", - сказав Зеленський.

У свою чергу Кучма зазначив, що "не міг не погодитися з такою пропозицією (знову очолити українську делегацію - ІФ), адже справді Україна переживає не найлегші свої часи".

Він наголосив, що має правило відповідати за прийняті рішення.

"Сьогоднішня зустріч у президента України свідчить про те, що в мене є така можливість і при групі, яку сьогодні створено в "нормандському форматі",зробити свій внесок", - додав він.

При цьому Кучма зазначив, що якщо ця група ухвалюватиме якісь рішення, вони мають бути реалізовані. "Я не можу працювати як "весільний генерал", - наголосив другий президент України.

Про зустріч Зеленського з членами української делегації Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, що передувала брифінгу другого та шостого президентів України, повідомляє прес-служба глави Української держави.

У зустрічі взяли участь, зокрема, секретар РНБО Олександр Данилюк, начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак, заступник глави Адміністрації президента Володимир Пристайко, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, дипломат Олександр Моцик, генерал-майор Богдан Бондар, екс-омбудсмен, голова громадської організації "Український інститут з прав людини" Валерія Лутковська.

На цій зустрічі, йдеться в інформації, Зеленський представив главу української делегації групи - Кучму, який представляв Україну в ТКГ у 2014-2018 рр., і "за цей час у Донецькій і Луганській областях вдалося зупинити повномасштабні бойові дії, повернути з полону понад 3 тис. українських військових і цивільних, розпочати відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу".

Учасники зустрічі обговорили перспективи активізації переговорного процесу й необхідні кроки для цього.

"Ми обмінялися думками, що потрібно робити насамперед. Проблема безпеки - одне з головних питань", - наводить прес-служба президента слова Кучми.

За його словами, вже є пропозиції, які можуть допомогти активізувати Мінський процес.

"Керівник української частини Тристоронньої контактної групи також зазначив, що є питання, які потребують законодавчого врегулювання з боку України. Крім того, Леонід Кучма повідомив, що ініціюватиметься припинення бойових дій на час жнив", - ідеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА