15:19 30.05.2019

Візит глав МЗС Франції та ФРН в Україну після обрання Зеленського покликаний продемонструвати неослабну підтримку України

2 хв читати
Візит глав МЗС Франції та ФРН в Україну після обрання Зеленського покликаний продемонструвати неослабну підтримку України

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що його майбутній візит в Україну разом із главою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріаном покликаний продемонструвати підтримку Києву з боку Берліна та Парижа після вступу на посаду президента України Володимира Зеленського.

"Для мене було важливо поїхати до Києва разом із моїм французьким колегою відразу після того, як президент Зеленський вступив на посаду, щоб роз'яснити, що Німеччина та Франція не зменшують своєї підтримки Україні, а навпаки", - сказав Маас перед своїм вильотом до Києва в четвер, повідомляється на сайті МЗС ФРН.

За словами глави німецького зовнішньополітичного відомства, українці покладають великі надії на нового президента. "Ми хочемо запропонувати нашу підтримку президенту Зеленському в реалізації цих надій. Це потребуватиме подальших реформ, особливо в боротьбі з корупцією", - зазначив Маас.

Він також наголосив, що і жителям Донбасу потрібен мир. "Імпульс цих виборів може дати можливість вийти з глухого кута і нарешті втілити в життя мирний план Мінських угод", - висловив думку міністр, додавши, що Німеччина та Франція хочуть зробити все можливе, щоб допомогти у врегулюванні конфлікту.

"Ми також вимагатимемо конструктивного внеску зі сторони Росії", - додав Маас.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ Німеччини Маас і Франції Дріан у четвер, 30 травня, відвідають Україну зі спільним візитом. Очікується, що в Києві відбудеться зустріч президента України з главами зовнішньополітичних відомств ФРН і Франції.

Німеччина та Франція разом з Україною і Росією беруть участь у переговорах у "нормандському форматі" щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА