10:07 30.05.2019

Фракція "БПП" проголосує проти відставки Гройсмана

2 хв читати
Фракція "БПП" проголосує проти відставки Гройсмана

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенко" не підтримає заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про відставку, повідомив журналістам народний депутат фракції "БПП" Вадим Денисенко.

"Майже одноголосно було ухвалено рішення, щоб не підтримувати голосування за відставку уряду, тобто фракція голосуватиме проти відставки", - сказав депутат журналістам у четвер уранці після засідання фракції, на якому розглядалася заява В.Гройсмана про свою відставку.

Денисенко наголосив, що в умовах, коли Верховна Рада розпущена й оголошено позачергові парламентські вибори, відсутня коаліція і йдуть розмови про дефолт, не можна залишати Україну без уряду, оскільки все це може призвести до повного хаосу.

Як повідомлялося, під час інавгураційної промови президент України Володимир Зеленський заявив про те, що уряд має скласти свої повноваження, й оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання. Після цього прем'єр Володимир Гройсман заявив про намір подати у відставку після засідання Кабінету Міністрів найближчої середи, 22 травня. 23 травня заяву Гройсмана про відставку було зареєстровано у ВР.

27 травня Гройсман заявив, що після того, як Верховна Рада проголосує за його відставку, робота уряду матиме не плановий, а антикризовий характер. Прем'єр повідомив, що проситиме парламент задовольнити його відставку.

29 травня парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді визначитися шляхом голосування із заявою про відставку прем'єр-міністра Гройсмана.

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук розраховує, що парламент у четвер підтримає відставку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

"Якщо не буде проголосована відставка уряду, ми знаємо, що є пр

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА