07:47 28.05.2019

Мадуро закликав соратників готуватися до швидкого проведення парламентських виборів

2 хв читати
Мадуро закликав соратників готуватися до швидкого проведення парламентських виборів

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що Єдина соціалістична партія (ЄСП) країни повинна бути готова до якнайшвидшого проведення виборів до Національної асамблеї.

"Вибори вже зараз, електоральна машина нашої ЄСП повинна бути готова до виборів, покликаних відновити Боліварську національну асамблею. Ми хочемо виборів. Краще, якщо вони відбудуться раніше, ніж пізніше", - сказав він на зустрічі з керівництвом партії.

Президент додав, що "якщо все буде зроблено правильно, то ми отримаємо підтримку народу і переможемо".

Він повідомив також, що урядова делегація на переговорах з опозицією в Осло має намір проявити добру волю, щоб добитися врегулювання політичної кризи в країні.

"Ми маємо намір продемонструвати сумлінність найвищого ступеня, щоб знайти мирне демократичне рішення для виходу з кризи в країні, засноване на згоді обох сторін", - сказав президент.

Він підкреслив: "Це буде діалог між революційним урядом, революційними збройними силами і екстремістською опозицією, яка намагається повалити уряд на догоду інтересам США".

Водночас, американський держдепартамент раніше заявив, що відставка Мадуро є обов'язковою умовою для проведення вільних виборів і відновлення демократії в країні.

"Вільні вибори не можуть проходити під контролем тирана. Ми неодноразово заявляли, що єдине, про що можна домовлятися з Ніколасом Мадуро, - це умови його відходу", - йшлося в поширеному раніше повідомленні Держдепу США.

У ньому зазначалося: "Ми сподіваємося, що переговори в Осло будуть зосереджені на досягненні цієї мети, і якщо це станеться, то ми сподіваємося на досягнення прогресу".

Як раніше повідомив МЗС Норвегії, цього тижня в Осло відбудеться другий раунд переговорів між представниками законної влади Венесуели і опозиції. Перший раунд відбувся 16 травня, Мадуро назвав його продуктивним.

Спостерігачі звертають увагу, що цього разу сторони будуть вести переговори "віч-на-віч", під час першого раунду вони спілкувалися через норвезьких посередників.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА