20:10 22.05.2019

В основі ідеології "Слуги народу" лежить лібертаріанство

3 хв читати
В основі ідеології "Слуги народу" лежить лібертаріанство

Представник президента Володимира Зеленського Руслан Стефанчук називає лібертаріанство основою ідеології партії "Слуга народу", яка вперше братиме участь у парламентських виборах у 2019 році.

"В основі ідеології нашої партії лежить ідеологія лібертаріанства... Ми з цього почали формувати наші з ним (Зеленським - ІФ) відносини - ліберальна модель економіки, ліберальна модель відносин із відповідними національними особливостями", - сказав Стефанчук в інтерв'ю виданню "Лівий берег", опублікованому в середу.

"Основна місія (партії - ІФ) - зламати систему та запропонувати нову модель економіки, де держава стає сервісом, пропонує іншу якість послуг, запускає приватні ініціативи в усі сфери, де існує судовий захист будь-якої ініціативи, куди прийде інвестор і отримає гарантії, робочі місця", - сказав Стефанчук.

При цьому він назвав особливістю партії те, що вона не бореться за виборця. "Ми боремося за те, що пропонуємо нову модель відносин в Україні... Стоїть питання, щоб запропонувати нову якість політики - відкритої, відповідальної та зрозумілої. Тут ми використовуємо речі, про які говоримо - і диджиталізація, і відкрите суспільство", - пояснив представник Зеленського.

Одним із завдань "Слуги народу" він назвав систематизацію законодавства. Також планується замінити систему петицій, що не працює, "реальним впливом народного вето" за допомогою IT-технологій. "Для цього достатньо кожну бабусю в селі забезпечити смартфонами", - сказав Стефанчук, зазначивши, що забезпечити мобільною технікою виборців за рахунок держбюджету вигідніше, ніж проводити "паперові процедури голосування, що існують за методичками XVIII століття".

Формування партійних списків, за його словами, ще не обговорювалося, але є принцип, який застосовувався для голів обласних державних адміністрацій. "Є співпраця з HR-агентствами - буде оголошено, що хто-небудь із досвідом може направити заявку й отримати шанс на реалізацію. Коли ми почали співпрацювати під час підготовки до виборів, я був здивований, скільки талановитих людей відгукнулося. Люди відчули, що вони потрібні. В нас достатньо розумних і талановитих людей, щоб ними закрити всі обласні адміністрації", - сказав Стефанчук.

"Звісно, в списках будуть люди, які проявили себе й можуть бути корисними для партійної розбудови. Це люди, яких ви знаєте, котрі ходять на ефіри. Там буде обов'язково представлено експертне середовище... Там має бути представлений потужний пул економістів і журналістів, тому що велика біда нашої Верховної Ради, що люди, які туди потрапляють, часто взагалі не знають, що таке законотворчий процес: що таке законопроект, яка сфера регулювання, що таке глосарій проекту", - додав він.

За словами Стефанчука, питання першої п'ятірки та першого місця в партійному списку "поки що не обговорювалося", але припустив, що вона формуватиметься "за представницьким принципом, а далі впливатиме й комплексний відбір".

На запитання про представників бізнесмена Ігоря Коломойського в партії він відповів, що особисто не знає таких. "Це питання, над яким ми думатимемо. Ми сповідуємо принципи прозорості й будемо вдячні, якщо ви, представники ЗМІ, скажете нам про запобіжники, які дозволять не втратити рівень народної довіри", - сказав Стефанчук.

На запитання, чи мають народні депутати Надія Савченко та Віталій Купрій шанси отримати місця в списку партії "Слуга народу", він відповів: "Ми не займаємося торгівлею індульгенціями". "Місця надаватимуться за певними принципами. Ці принципи - професіоналізм, патріотизм і порядність. Це три плюси, а буде ще один мінус - нульова толерантність до корупції", - сказав представник Зеленського.

На запитання про шанси старих політиків потрапити до списку "Слуги народу" Стефанчук відповів: "Принцип, який Володимир (Зеленський - ІФ) заявляв від самого початку, краще комусь дати перший шанс, ніж восьмий шанс - політичним трупам".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА