20:53 22.03.2019

Порошенко розраховує отримати ПДЧ у НАТО у вигляді "дорожньої карти" до 2023 р.

2 хв читати
Порошенко розраховує отримати ПДЧ у НАТО у вигляді "дорожньої карти" до 2023 р.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Київ зможе отримати План дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО раніше 2023 року, в якому, як у "дорожній карті", буде прописано конкретний перелік кроків, необхідних для входження країни до Північноатлантичного альянсу.

"Україна може отримати План дій щодо членства в НАТО до 2023 року. І в плані дій щодо членства буде записано перелік кроків і дату, як у "дорожній карті", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Україна" в п'ятницю ввечері.

Глава держави нагадав, що вже на Лондонському саміті НАТО в грудні 2019 року має намір порушити питання про надання ПДЧ для України.

Як повідомлялося, 7 лютого 2019 року Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в альянсі й на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року розпочати формальний діалог про надання ПДЧ. Крім того, український парламент звертається до Північноатлантичної ради та Парламентської асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів НАТО з проханням підтримати висловлений Україною намір набути членства в НАТО.

Пізніше у своєму вітанні главі альянсу Єнсу Столтенбергу з його 60-річним ювілеєм П.Порошенко висловив сподівання на надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) на саміті Північноатлантичного альянсу, проведення якого заплановане на грудень 2019 року в Лондоні.

В оприлюдненій 14 березня 2019 року щорічній доповіді генерального секретаря НАТО Є.Столтенберга, оприлюдненій у Брюсселі в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу, зазначено, що НАТО знову підтверджує перспективу членства України в альянсі та констатує посилення політичної та практичної підтримки Києву від початку незаконної анексії Росією Криму та подій на сході країни.

Зокрема, в розділі "Відкриті двері НАТО" зазначено: "Враховуючи прагнення України стати членом НАТО, союзники також підтримують своє рішення, ухвалене на Бухарестському й наступних самітах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА