15:57 21.03.2019

NewsOne і "112 Україна" вважають рішення РНБО щодо здійснення перевірки діяльності телеканалів СБУ політичним тиском

2 хв читати
NewsOne і "112 Україна" вважають рішення РНБО щодо здійснення перевірки діяльності телеканалів СБУ політичним тиском

Телеканали "112 Україна" та NewsOne оприлюднили заяви, в яких називають рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, яким Службі безпеки України (СБУ) доручено здійснити перевірку телеканалів на предмет можливої причетності до терористичної діяльності - політичним тиском.

Як наголошується в заяві генерального директора телеканалу "112 Україна" Єгора Бенкендорфа, канал вимагає від влади припинити цькування, діяти в рамках закону і дотримуватися гарантовану Конституцією свободу слова.

"Рішення Ради національної безпеки і оборони, яким доручено СБУ здійснити перевірку телеканалів на предмет нібито причетності до "терористичної діяльності", ми сприймаємо як прямий і грубий політичний тиск на наші телеканали як на незалежні ЗМІ. Це спроба нас залякати напередодні виборів, а в разі нашої відмови - підготувати ґрунт для закриття каналу", - наголосив він, зазначивши, що група каналів "112 Україна" має намір продовжувати роботу.

У свою чергу в заяві NewsOne йдеться про те, що телеканал вважає таке рішення РНБО прямим тиском на свободу слова в країні напередодні виборів президента.

"Ми також звернемося до громадськості та до наших міжнародних партнерів із проханням підтримати телеканал", - заявив генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада України підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112.Украіна" і NewsOne (проект №9157).

Згідно з додатком до постанови, санкції мають стосуватися ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "Новини 24 години".

Згідно з інформацією на сайті телеканалів, остання в цьому переліку компанія - ТОВ "Новини 24 години" - зазначена в структурі власності каналу NewsOne, решта шість юридичних осіб зазначені в структурі власності телеканалу "112 Україна".

У лютому 2019 року українські телеканали "112 Україна" і NewsOne створили міжнародну редакційну раду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА