19:11 04.03.2019

У МЗС України закликали світове співтовариство та правозахисників засудити чергове порушення прав людини в Криму

2 хв читати
У МЗС України закликали світове співтовариство та правозахисників засудити чергове порушення прав людини в Криму

МЗС України висловлює протест Російській Федерації та її окупаційній владі на території Криму з приводу безпідставного затримання архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента і закликає світову спільноту засудити цю подію як порушення прав людини на території окупованого півострова.

"Вимагаємо від кремлівського режиму припинити переслідування на тимчасово окупованих територіях України релігійних діячів і представників конфесій. Закликаємо світове співтовариство, наших міжнародних партнерів, правозахисні організації засудити чергове порушення прав людини в АРК", - йдеться в заяві МЗС України, оприлюдненій у понеділок увечері.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент виконує гуманітарну місію - як глава Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі.

"Зусиллями багатьох людей архієпископа Климента звільнили, проте він залишається під загрозою переслідувань, як і інші громадяни України, які чинять опір окупантам", - додали в МЗС України.

Як повідомлялося, 3 березня вдень в окупованому Сімферополі архієпископа Климента затримали й доправили до відділку поліції. За повідомленням українського омбудсмена Людмили Денісової, архієпископа Климента вивели з автобуса, пояснивши, що в його сумках лежать речі, які нібито він украв із церкви. "Климент запевнив мене, що в поліції лише через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже відразу", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

Адвокат Микола Полозов подав заяву до прокуратури за фактом незаконного утримання архієпископа Климента у відділку поліції.

О 20.06 неділі, 3 березня, архієпископа Климента відпустили, не висунувши жодних обвинувачень. "Архієпископа Климента відпустили без складання протоколу. Він на волі!" - написав М.Полозов у своєму акаунті у Twitter у неділю ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

Кулеба і Боррель обговорили прогрес України на шляху в ЄС і постачання зброї

Президент Єврокомісії: Заморожування конфлікту сьогодні, в той час як війська РФ окупують територію України, не є відповіддю

Шольц: Припинення вогню без переговорів і дорожньої карти до справедливого миру легітимізує захоплення РФ української землі

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА