19:14 02.03.2019

ЄС готовий дати Великобританії додаткові гарантії за угодою щодо Brexit

2 хв читати
ЄС готовий дати Великобританії додаткові гарантії за угодою щодо Brexit

Головний парламентер ЄС з Brexit Мішель Барньє в інтерв'ю кільком європейським ЗМІ, опублікованому в суботу, заявив про готовність Євросоюзу надати додаткові гарантії Великобританії з метою сприяти ухваленню британським парламентом угоди про вихід Сполученого Королівства з ЄС.

"Ми можемо знайти гарантії, щоб підтвердити, прояснити, гарантувати добру волю і сумлінність європейців при зобов'язаннях, які матимуть справжню юридичну силу, так як будуть спільними. Ми працюємо над цим днями і ночами", - наводять слова М.Барньє видання Les Echos , Die Welt, La Stampa і El Mundo.

Координатор ЄС щодо переговорів пояснив: "Ці запевнення можуть бути дані в "тлумачному документі", форму якого ще належить визначити і який доповнить угоду про вихід і політичну декларацію".

М.Барньє вважає, що "існує нерозуміння щодо backstop". "Backstop", або страхувальний варіант, "сітка безпеки", є рішенням, за допомогою якого, за задумом його авторів, вдасться уникнути повернення до фізичної межі між Ірландією і Північною Ірландією після Brexit, наміченого за планом на 29 березня.

"Деякі в Сполученому Королівстві стверджують, що побоюються, як би європейці не використовували його (backstop), щоб невизначено довго зберігати цю позицію на загальній митній території. Це не є і ніколи не було нашим наміром", - сказав М.Барньє.

"Якщо британці хочуть набагато більшого, ніж угода про вільний торговий обмін, ми можемо поглибити політичну декларацію, яка закладає основи майбутніх відносин. Якщо вони хочуть митного союзу, то ми готові, і це може надати інший вимір ірландському питанню", - зазначив головний парламентер ЄС.

Він переконаний, що "шлях до досягнення угоди існує."

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА