08:05 22.02.2019

Після виведення військ 200 американських військових залишаться в Сирії

2 хв читати
Після виведення військ 200 американських військових залишаться в Сирії

США залишать в Сирії 200 своїх військовослужбовців після закінчення процесу виведення військ, повідомив Білий дім.

"Невелика група військових миротворців чисельністю 200 чоловік залишиться в Сирії на певний період часу", - повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Вона також поінформувала, що президенти США Дональд Трамп і Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в ході телефонної бесіди обговорили питання, які торкаються зон безпеки в Сирії.

"Що стосується Сирії, то президенти домовилися про продовження координації з питань створення там потенційних зон безпеки", - йдеться в повідомленні.

У розвиток цієї домовленості Білий дім повідомив, що виконуючий обов'язки міністра оборони США Патрік Шанахан і голова Об'єднаного комітету начальників штабів ВС США Джозеф Данфорд "цього тижня приймуть у Вашингтоні своїх турецьких колег для подальших переговорів".

ЗМІ, коментуючи ці заяви Білого дому, відзначають, що минулого тижня П.Шанахан відвідав Європу, де намагався переконати союзників зберігати військову присутність у Сирії після виведення американських військ.

Водночас, як повідомила напередодні газета The Washington Post, союзники відхилили це прохання.

Союзники "одноголосно" заявили США, що вони "не залишаться, якщо США вийдуть (з Сирії - ІФ)", розповіло газеті одне з джерел. Франція і Великобританія - єдині країни крім США, війська яких знаходяться на території Сирії в рамках операції з боротьбі з терористичною організацією ІД на чолі зі Сполученими Штатами. Спільно з США вони навчають курдські Сирійські демократичні сили, а також беруть участь в авіаударах.

Одне з основних прохань США до союзників - сформувати сили, щоб патрулювати "зону безпеки" на півночі Сирії, не допускаючи, таким чином, конфлікту між турецькими військовими і воєнізованими формуваннями сирійських курдів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА