11:14 20.02.2019

"Наш край" запропонував стратегію повернення трудових мігрантів

2 хв читати
"Наш край" запропонував стратегію повернення трудових мігрантів

Партія "Наш край" закликає уряд затвердити програму повернення до України трудових мігрантів, що передбачає створення високооплачуваних робочих місць, припинення тиску на бізнес і ліквідацію рейдерства.

"Півмільйона українців офіційно платять внески до Пенсійного фонду Польщі. Згідно з даними наших державних органів, за кордоном працюють 3,2 мільйони громадян. Незалежні експерти говорять про 5-9 мільйонів. Ще 35% українців замислюються про роботу за межами України. Це схоже на катастрофу. "Партія "Наш край" закликає владу негайно затвердити стратегію повернення трудових мігрантів", - сказав народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

Він зазначив, що українці мають працювати на українську економіку. "Перш за все, рішення мають сприяти розвитку українських підприємств і збільшенню кількості робочих місць. Слід припинити тиск на малий і середній бізнес, ліквідувати "схеми" і "відкати", посиливши відповідальність за корупцію. Нарешті - ліквідувати рейдерство, що руйнує підприємства і позбавляє людей можливості праці. Такі кроки в перспективі кількох років уможливлять створення нових високооплачуваних робочих місць і нададуть шанс на повернення заробітчан додому", - заявив С.Шахов.

На думку народного депутата, пасивна позиція української влади щодо міграції закладає бомбу уповільненої дії під її економіку.

"Минулого року гастарбайтери переказали до України $11 млрд. Начебто великі кошти для нашої країни - живемо бідно, але живемо. І справжній добробут працівники створюють країнам, де вони виробляють продукцію, розвивають промисловість, сплачують податки. Такі країни процвітатимуть. Ми ж проїмо кошти і залишимося при своїх. В Україні вже є регіони, де живуть лише жінки з дітьми і люди похилого віку. Чоловіки на заробітках. Хто має наповнювати наш Пенсійний фонд?", - резюмував С.Шахов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА