12:27 12.02.2019

РФ має відвести війська та озброєння на Донбасі, припинити вогонь і звільнити українських в'язнів - посольство США в Україні

2 хв читати
РФ має відвести війська та озброєння на Донбасі, припинити вогонь і звільнити українських в'язнів - посольство США в Україні

Посольство США в Україні констатує, що Російська Федерація протягом чотирьох років із моменту підписання комплексу заходів щодо виконання Мінських угод порушує ці домовленості.

"Протягом останніх чотирьох років, які минають сьогодні з моменту підписання Тристоронньою контактною групою комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, Росія постійно не дотримується цих угод", - йдеться в повідомленні посольства на сторінці у Facebook у вівторок.

У диппредставництві закликали: "Росія має припинити розпалювати створені нею гуманітарну, економічну та екологічну кризи, звільнити українських в'язнів, відвести озброєння та війська, здійснити негайне та всеосяжне припинення вогню".

12 лютого 2015 року учасники Тристоронньої контактної групи за підсумками переговорів у Мінську підписали "Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод".

Ці домовленості, зокрема, передбачали негайне та всеосяжне припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей України і його суворе виконання; відведення всіх важких озброєнь обома сторонами на рівні відстані з метою створення зони безпеки завширшки щонайменше 50 км один від одного для артилерійських систем калібром 100 мм і більше, зони безпеки завширшки 70 км для РСЗВ і завширшки 140 км для РСЗВ "Торнадо-С", "Ураган", "Смерч" і тактичних ракетних систем "Точка" ("Точка У").

Крім того, передбачалося відновлення повного контролю над державним кордоном із боку уряду України в усій зоні конфлікту, яке має розпочатися першого дня після місцевих виборів і завершитися після всеосяжного політичного врегулювання; виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також найманців із території України під спостереженням ОБСЄ; роззброєння всіх незаконних груп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА