20:20 12.12.2018

У Франції ліві партії закликали відкласти голосування стосовно довіри уряду

2 хв читати
У Франції ліві партії закликали відкласти голосування стосовно довіри уряду

Представники французьких партій лівого спрямування, які раніше ініціювали розгляд питання про вотум недовіри уряду країни, закликали відкласти намічене на четвер голосування в парламенті, повідомляють місцеві ЗМІ.

З таким проханням представники трьох партій - Соціалістичної партії, "Нескореної Франції" і Французької комуністичної партії - звернулися до спікера Національних зборів Ришара Феррана. Вони мотивували прохання відкласти голосування подіями, що відбулися напередодні в Страсбурзі.

У спільному зверненні партії заявили, що "не можуть собі уявити" обговорення з питання про вотум недовіри в даних обставинах. "Замість цього, необхідно продемонструвати єдність нації перед обличчям варварських атак", - заявив глава французьких соціалістів Олів'є Фор.

Раніше в середу повідомлялося, що парламент Франції у четвер проведе голосування про вотум недовіри уряду прем'єра Едуара Філіпа. Воно було призначено на 16:30 за місцевим часом.

Однак ЗМІ відзначають, що голосування навряд чи завершилося б не на користь уряду, адже партія президента Еммануеля Макрона "Вперед, Республіка!" має 309 депутатів у 577-місцевій нижній палаті парламенту, і до того ж, в їх союзниках числяться центристи, а це ще не менше 74 голосів. Водночас ліві партії мають лише 62 мандати.

Стрілянина в Страсбурзі відбулася у вівторок увечері. Особу стрільця встановлено. За словами глави МВС Крістофа Кастанера, йдеться про людину, яку у Франції і ФРН було раніше визнано винною в не пов'язаних з тероризмом злочинах. ЗМІ називають затриманого Шерифом Шекатом. За одними даними, жертвами стали двоє людей, за іншими - троє. Ще близько десяти отримали поранення.

Держсекретар міністерства внутрішніх справ Франції Лоран Нуньєс повідомляв, що під час операції із затримання злочинця було затримано п'ятьох осіб, сам стрілець міг покинути територію Франції і податися в Німеччину. Поліція і жандарми продовжують пошуки злочинця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА