08:55 20.11.2018

Сенатори США закликали голосувати проти кандидатури росіянина на пост глави Інтерполу

2 хв читати
Сенатори США закликали голосувати проти кандидатури росіянина на пост глави Інтерполу

Група сенаторів США виступила зі спільним зверненням, в якому закликає адміністрацію президента США Дональда Трампа і членів Генасамблеї Інтерполу виступити проти кандидатури росіянина Олександра Прокопчука на майбутніх виборах президента організації.

"Обрання новим президентом Інтерполу генерал-майора Олександра Прокопчука на кшталт ідеї поставити лисицю на чолі курника", - йдеться в заяві сенаторів, опублікованій на сайті республіканця Роджера Вікера. Під зверненням підписалися демократи Джен Шахін і Кріс Кунс, а також республіканець Марко Рубіо. На думку сенаторів, Росія систематично зловживає Інтерполом "з метою зведення рахунків і переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів".

"Прокопчук особисто брав участь у цій стратегії залякування, яка в кінцевому підсумку спрямована на ослаблення демократичних інститутів і заохочення авторитарного режиму Путіна", - зазначили вони.

Сенатори попереджають, якщо Олександр Прокопчук буде обраний главою Інтерполу, то Росія продовжить "зловживати червоними повідомленнями" (повідомлення про арешт, які направляють усім країнам-членам організації - ІФ) і "блокувати зусилля з реальної реформи" організації. Крім того, вони побоюються, що Прокопчук отримає доступ до конфіденційних даних, які "зміцнять можливості Кремля в області переслідування критиків, які живуть за межами Росії".

"З цих причин ми настійно закликаємо всіх 192 членів відстоювати цілісність Інтерполу як законного міжнародного правоохоронного механізму і голосувати проти пана Прокопчука", - пишуть сенатори.

Вони також закликали адміністрацію Дональда Трампа використати свій голос і вплив, щоб не допустити обрання Олександра Прокопчука.

Прокопчук займав пост начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС РФ з 14 червня 2011 року. Починаючи з 10 листопада 2016 року і нині він є віце-президентом Інтерполу.

Голосування з виборів президента Інтерполу відбудеться в Дубаї в середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА