18:28 16.11.2018

До МЗС України викликали посла Угорщини у зв'язку з антиукраїнськими висловлюваннями угорського керівництва

1 хв читати
До МЗС України викликали посла Угорщини у зв'язку з антиукраїнськими висловлюваннями угорського керівництва

Міністерство закордонних справ України запросило посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто (István Íjgyártó) для висловлення протесту в зв'язку з останніми заявами прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та віце-прем'єр-міністра з питань національної політики Угорщини Жолта Шем’єна (Zsolt Semjén) щодо України.

"Угорському дипломату було наголошено на необхідності припинення дій, які негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин, особливо у контексті реалізації домовленостей, досягнутих главами двох зовнішньополітичних відомств у жовтні ц.р. щодо вирішення проблемних питань між Україною та Угорщиною", - зазначено в коментарі МЗС України, поширеному прес-службою відомства у п'ятницю.

Як повідомлялося, 15 листопада прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що з нинішнім політичним керівництвом України не може бути досягнуто згоди. Згідно з повідомленням на сайті уряду Угорщини, прем'єр-міністр висловив думку, що Україна є державою, яка не має осяжної перспективи вступу до НАТО або Євросоюзу.

В.Орбан також заявив, що незабаром в Україні відбудуться президентські вибори, і якщо ситуація не погіршиться, це стане великим досягненням.

Прем'єр уточнив, що за підсумками виборів буде ухвалено рішення про те, чи триватиме угорський політичний курс стосовно України.

В.Орбан зазначив, що у Будапешті контактують із потенційними переможцями виборів і вже намагаються обговорити необхідні зміни, які можуть бути прийняті після зміни влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА