19:35 12.11.2018

Нардеп Паламарчук розраховує, що розслідування справи про вбивство Гандзюк покладе край згадці його імені в контексті цієї історії

3 хв читати
Нардеп Паламарчук розраховує, що розслідування справи про вбивство Гандзюк покладе край згадці його імені в контексті цієї історії

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Микола Паламарчук знову заявляє, що не має жодного стосунку до справи про вбивство активістки та радника мера Херсона Катерини Гандзюк, і сподівається, що об'єктивне розслідування покінчить зі згадуванням його імені через цю трагедію.

"Я заявляю, що я, як ніхто інший, зацікавлений в об'єктивному та якнайшвидшому розслідуванні злочину проти Катерини Гандзюк і встановленні всіх причетних до злочину. Я заявляв і заявляю, що не маю жодного стосунку ні до злочину, ні до будь-яких подій, пов'язаних із Катериною Гандзюк. Тому я впевнений, що це розслідування має стати справою честі для правоохоронців, а його завершення покладе край згадці мого імені через ці трагічні події", - йдеться в коментарі М.Паламарчука, поширеному в понеділок.

Нардеп також наголосив, що звільнив свого позаштатного помічника Ігоря Павловського, щойно дізнався зі ЗМІ про його можливу причетність до злочину проти К.Гандзюк.

Раніше в понеділок повідомлялося, що Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному в співучасті у вбивстві К.Гандзюк І.Павловському - його заарештовано до 3 грудня без альтернативи внесення застави.

Його затримали 10 листопада в Херсоні. Йому інкримінуються ч. 3 ст. 27, п. 4,6,11,12 ч. 2 ст.115 КК України (співучасть в умисному вбивстві).

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаку замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

На початку листопада журналісти Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко у своєму Telegram-каналі оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником та організатором вбивства К.Гандзюк. За інформацією журналістів, цим посередником виявився помічник народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну.

5 листопада народний депутат заявив, що не має ніякого стосунку до нападу на К. Гандзюк. 6 листопада М.Паламарчук звільнив свого помічника І.Павловського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА