18:57 05.11.2018

Уже три фракції підтримали створення ТСК із розслідування вбивства Гандзюк

2 хв читати
Уже три фракції підтримали створення ТСК із розслідування вбивства Гандзюк

Парламентські фракції "Блок Петра Порошенка" ("БПП"), "Народний фронт" і "Опозиційний блок" ухвалили рішення підтримати створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування вбивства в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

Як повідомляє прес-служба партії "БПП", таке рішення було ухвалено одноголосно на засіданні фракції "Блок Петра Порошенка" в понеділок.

"Фракція вирішила делегувати до складу комісії народних депутатів Віктора Короля, Валерія Карпунцова, Юрія Буглака, Сергія Алєксєєва, Максима Саврасова та Ірину Суслову", - йдеться в повідомленні "БПП".

У свою чергу народний депутат із фракції "Народний фронт" Леонід Ємець на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що "Народний фронт" на фракції також підтримав створення ТСК.

"Справа - за правоохоронними органами, які мають розслідувати злочин до кінця. Комісія має контролювати перебіг розслідування, але не може і не буде підміняти роботу слідчих", - написала перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в коментарі до повідомлення Л.Ємця у Facebook.

Представник опозиційної фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко під час погоджувальної ради лідерів фракцій і груп ВР у понеділок також заявив, що фракція підтримує розслідування всіх резонансних злочинів, які відбулися в державі за останній час, і візьме участь у роботі тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаки замовності (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти. У середині вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що можливий організатор замаху на К.Гандзюк заявив про готовність свідчити.

19 жовтня перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у здійсненні нападу на К.Гандзюк, двох узяли під варту, ще трьом суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на завершений злочин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА