15:42 01.11.2018

Березенко називає своє включення до списку санкцій РФ підтвердженням роботи на користь Україні

2 хв читати
Березенко називає своє включення до списку санкцій РФ підтвердженням роботи на користь Україні

Заступник глави фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко називає своє включення до списку санкцій РФ підтвердженням його роботи на користь Україні.

"Великого подиву у мене це не викликає і, справді, мені здається, що це підтверджує визнання моєї роботи як народного депутата на користь держави Україна", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

С.Брезенко назвав санкції РФ маніпуляційними, а список осіб, проти яких введені санкції, "складено так, щоб зруйнувати рейтинги кандидатів у президенти".

"Мені здається, що список санкцій, який був прийнятий урядом РФ, є маніпулятивним: там є низка людей, яких, на мою думку, не можна назвати ворогом РФ і, напевно, цей список було зроблений спеціально для того, щоб вплинути на хиткі рейтинги потенційних кандидатів у президенти".

Депутат зазначив, що для нього особисто санкції не матимуть наслідків, оскільки він не має жодних бізнес-інтересів у РФ.

"Ці санкція - це блокування бізнес-активів, можливості або неможливості виведення коштів за межі РФ, блокування корпоративних прав. Мені від цього ні холодно, ні жарко, бо ніяких бізнес-інтересів у РФ я ніколи не мав", - сказав він.

Депутат називає санкції РФ слабкою дзеркальної реакцією на санкції з боку України, "яка не матиме ніякого наслідку".

Як повідомлялося, санкції РФ щодо України поширюються на 322 фізосіб і 68 юросіб. Стосовно юридичних і фізичних осіб, які потрапили до списку, і підконтрольних їм організацій застосовується блокування безготівкових грошових коштів, цінних паперів і майна на території РФ та заборони на виведення капіталу за межі Росії.

Кілька українських фармацевтичних компаній, їхні власники і деякі депутати, що входять до парламентського комітету з охорони здоров'я, а також в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун внесені до санкційних списків РФ.

Повний список фізосіб і підприємств, які підпали під санкції РФ, розміщено на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА