18:15 18.10.2018

США продовжать посилювати санкції стосовно Росії через Україну раз на "один-два місяці"

2 хв читати
США продовжать посилювати санкції стосовно Росії через Україну раз на "один-два місяці"

 США продовжать упроваджувати додаткові санкції стосовно Росії "кожен місяць-два" через ситуацію в Україні, заявив спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

"Ми намагаємося збільшити тиск, який ми чинимо на Росію, щоб примусити її до обговорення рішення (щодо України - ІФ). Це передбачає збереження санкцій США і періодичне нарощування цих санкцій у перспективі. І це шлях, яким ми йшли при адміністрації Трампа, і ми продовжимо йти ним. І ви побачите додаткові санкції кожен місяць-два або приблизно так, як ви бачили й досі", - сказав К.Волкер, виступаючи в Атлантичній раді.

За словами американського спецпредставника, санкції США стосовно Росії впливають на країну. "Я вважаю, що санкції впливають, і ми бачимо свідчення цього в Росії", - сказав він.

На його думку, Росія "все ще має ілюзії" стосовно позиції адміністрації президента США Дональда Трампа, яка, втім, "прийняла набагато жорсткішу політику стосовно Росії й почала більше підтримувати Україну, ніж попередня адміністрація".

К.Волкер також розповів, що в нього поки що не запланована зустріч із помічником президента РФ Владиславом Сурковим. "Імовірно, зараз саме час, щоб ми знову зібралися і все обговорили", - зазначив він, повідомивши, що він із В.Сурковим "обмінявся кількома повідомленнями протягом літа й осені".

Під час виступу він відзначив тісну співпрацю з питань України з європейськими партнерами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА