19:23 06.10.2018

В ОБСЄ закликали українську владу утриматися від санкцій щодо телеканалів "112.Україна" і NewsOne без дотримання судових процедур

2 хв читати
В ОБСЄ закликали українську владу утриматися від санкцій щодо телеканалів "112.Україна" і NewsOne без дотримання судових процедур

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив стурбованість з приводу рішення Верховної Ради, в якому міститься заклик до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо застосування санкцій до українських телеканалів "112.Україна" і NewsOne.

"Я хотів би підтвердити, що свобода слова і свобода засобів масової інформації є основними зобов'язаннями держав-учасниць ОБСЄ, які мають дотримуватися і виконуватися", - цитуються слова А.Дезіра на сайті ОБСЄ.

За його словами, будь-які обмеження цих прав, зокрема в ім'я захисту національної безпеки або протидії пропаганді, повинні бути суворо обмеженими за обсягом, пропорційними та забезпеченими адекватними запобіжниками від зловживань через незалежну судову систему.

"Я глибоко стурбований будь-яким можливим рішенням про припинення або потенційне блокуванні діяльності медіа в Україні", - заявив А.Дезір.

Представник ОБСЄ нагадав, що найкращим і найбільш ефективним механізмом нейтралізації впливу пропаганди є наявність відкритого, різноманітного і динамічного медіа-середовища, а в разі пропаганди насильства або ненависті можуть бути застосовані судові або правозахисні інструменти.

"Я закликаю українську владу утриматися від прийняття непропорційних обмежувальних заходів щодо ЗМІ без дотримання належних судових процедур", - сказав А.Дезір.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада України підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять в структуру власності телеканалів "112.Україна" і "NewsOne" (проект №9157).

Згідно з додатком до постанови, санкції мають торкнутися ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія" 112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "Новини 24 години".

Згідно з інформацією на сайті телеканалів, остання в даному переліку компанія - ТОВ "Новини 24 години" - вказана в структурі власності каналу "NewsOne", решта 6 юридичних осіб вказані в структурі власності телеканалу "112 Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА