09:36 05.10.2018

Турчинов: Рішення ВР щодо телеканалів "112. Україна" та NewsOne стосується лише їхніх засновників

2 хв читати
Турчинов: Рішення ВР щодо телеканалів "112. Україна" та NewsOne стосується лише їхніх засновників

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов зазначає, що звернення Верховної Ради до РНБО про застосування санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112. Україна" та NewsOne, стосується тільки їхніх засновників.

"Український парламент має право звернутися до РНБО з ініціативою впровадження санкцій, і він діяв у межах своїх повноважень. Ми поки що не отримували офіційного тексту цього рішення, але те, що обговорювалося, свідчить про те, що санкції буде спрямовано саме проти засновників цих каналів", - сказав О.Турчинов журналістам на брифінгу в четвер у Києві.

Він зазначив, що в телеканалів "112. Україна" та NewsOne складна структура власності, але в ній, за його словами, "безумовно, є нерезиденти" України. "В законі є позиції, коли санкції можуть застосовуватися і до українських юридичних осіб. Ідеться про терористичну діяльність, а пропаганда тероризму є складовою частиною терористичної діяльності", - додав О.Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що не бачить жодних перешкод для того, щоб РНБО оперативно розглянула звернення Верховної Ради.

Раніше цього дня Верховна Рада України затвердила постанову про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) (проект №9157).

Згідно з додатком до постанови, санкції мають стосуватися ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "Новини 24 години".

За інформацією на сайті телеканалів, остання в цьому переліку компанія - ТОВ "Новини 24 години" - зазначена в структурі власності каналу NewsOne, решта шість юридичних осіб зазначені в структурі власності телеканалу "112. Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА