15:38 01.10.2018

Тиск на Росію, зокрема санкції, потрібно зберігати - Олланд

1 хв читати
Тиск на Росію, зокрема санкції, потрібно зберігати - Олланд

Президент України Петро Порошенко на зустрічі в Києві подякував колишньому президенту Франції Франсуа Олланду за роль у введенні санкцій проти РФ. Ф.Олланд зазначив, що списку санкцій тиск щодо Росії потрібно зберігати.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, П.Порошенко висловив подяку за те, що саме в Нормандії був ініційований "Нормандський формат", а також за рішення Ф.Олланда припинити бізнес із постачання кораблів типу "Містраль" Росії у зв'язку з незаконною анексією Криму і агресією проти України на сході країни.

У свою чергу, екс-президент Франції зазначив, що з початку "Нормандського формату" відбулося багато зустрічей і телефонних розмов. За його словами, він підтримує всі зусилля і політику, спрямовану на доведення і втілення в життя Мінських угод.

"По-перше, Європейський Союз і надалі має підтримувати Україну. По-друге, тиск на Росію слід зберігати, зокрема й санкції", - цитує Ф.Олланда прес-служба президента України.

Він також зазначив, що за рішення стосовно "Містраля" його критикували у Франції. "Але це був необхідний сигнал, який я мав був тобі надіслати, щоб поставити Росію перед необхідністю бути відповідальною. Ми не могли підтримати країну в той час, коли вона вдається до агресії", - наголосив колишній президент Франції.

Як повідомлялося, 1 жовтня П.Порошенко нагородив Ф.Олланда орденом Свободи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА