12:19 24.09.2018

Додона тимчасово відсторонили від посади президента

1 хв читати
Додона тимчасово відсторонили від посади президента

Суд відсторонив президента Молдови за запитом депутатів від Демократичної партії

Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента країни Ігоря Додона від займаної посади. Про це повідомляє noi.md.

Повідомляється, що приводом для цього рішення стала відмова Додона повторно затвердити запропоновані демократами кандидатури Сільвії Раду і Миколи Чубука на посади міністрів. У відповідь на звернення демократів проти президента Конституційний суд країни ухвалив, що були створені передумови для тимчасового зупинення повноважень глави держави. Таким чином, підписати укази про призначення міністрів замість президента належить прем'єр-міністру або голові парламенту.

Раніше Додон вже відмовлявся підписувати укази про призначення двох кандидатів ДПМ на посаду міністрів. У Сільвії Раду, на його думку, немає необхідної професійної підготовки і досвіду для призначення на посаду міністра охорони здоров'я, праці та соціального захисту, а стосовно другого кандидата, Миколи Чубука, запропонованого на посаду міністра сільського господарства, регіонального розвитку і навколишнього середовища, є питання з приводу його непідкупності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА